Ergotherapie bij dementie en hun mantelzorgers (EDOMAH)

Artikel 6 van 28

EDOMAH staat voor Ergotherapie bij de Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis. Deze Evidence based ergotherapierichtlijn voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie is ontwikkeld op de afdeling ergotherapie van het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen.


Binnen Hennekes HealthCare ergotherapie zijn we ons verder aan het ontwikkelen op dit gebied, om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van de cliënt.


Uniek aan het EDOMAH programma is dat de vragen/behoeften van zowel de oudere met dementie als die van de mantelzorger centraal staan.
De oudere met dementie, de mantelzorger en de ergotherapeut gaan een samenwerkingsverband aan met als doel; de oudere met dementie zo lang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Regie, plezier en voldoening van de oudere met dementie bij zijn activiteiten staan voorop. Dit wordt bereikt door aan te sluiten bij de mogelijkheden van de oudere met dementie en deze te vergroten en de mantelzorger te versterken in diens rol.
De ergotherapeut geeft informatie over het ziektebeeld en de gevolgen daarvan op het gedrag van de oudere. De ergotherapeut en mantelzorger zoeken samen naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans.


Bron: https://www.radboudumc.nl/afdelingen/revalidatie/paramedische-disciplines/ergotherapie/onze-expertise/edomah-programma


Voor meer informatie: http://www.edomah.nl/

© 2013 - 2024 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel