Psycholoog

  

Hergen Schuringa
Van Watervlietstraat 65
2274 JX Voorburg

T: 070-3863972
W: www.hergenschuringa.nl
E: info@hergenschuringa.nl

Ik ben gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg, eerst bij het toenmalige RIAGG Westhage (nu Parnassia), nu sinds een flink aantal jaren bij de GGZ-Delfland in Delft. In 1984 ben ik afgestudeerd als gerontopsycholoog aan de KU van Nijmegen.

Daar houd ik mij bezig met de psychologische hulpverlening aan ouderen met (veelal) angstklachten en depressieve klachten, waarbij meestal ook sociale/relationele problemen optreden.

Naast deze hulpverlening ben ik ook altijd geïnteresseerd geweest in het voorkómen van psychische en psychiatrische problematiek, in de vraag hoe kunnen mensen zo voor zichzelf zorgen dat daarmee de kans op problemen afneemt.

In 2006 volgde ik mijn eerste cursus mindfulness. Deze kennismaking met mindfulness was voor mij een schok van herkenning. Het bleek iets te zijn waar ik onbewust al jaren naar op zoek was: een andere manier van naar klachten kijken en een inhoudsvolle en praktische manier voor mensen om meer productief met hun eigen psychische klachten om te gaan.

De laatste zeven jaar heb ik mij verder getraind in mindfulness, door zelf dagelijks oefeningen te doen en ook door binnen de GGZ trainingen te geven aan volwassenen van 20 tot 80 jaar. Het geven van deze trainingen heeft mij gesterkt in mijn opvatting dat mindfulness mensen met verschillende soorten klachten iets wezenlijks te bieden heeft.

Het jezelf trainen in nieuwsgierigheid naar jezelf, in het ontwikkelen van milde vriendelijkheid waarmee je je eigen gedachten en gevoelens tegemoet kan treden zonder ze te veroordelen, blijkt voor veel mensen een verademing te zijn.

Uiteindelijk heeft mijn eigen ontwikkeling mij ertoe gebracht om deze trainingen ook in Voorburg vanuit mijn eigen praktijk aan te gaan bieden. Mijn meditatie-ervaring werd verdiept door een grondige opleiding aan het Instituut voor Mindfulness; daarnaast neem ik deel aan retraites, stiltedagen en intervisie.

Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (registratienummer 39049651925) en aangesloten bij het NIP.

Als mindfulness trainer ben ik aangesloten bij de VMBN.

Inmiddels (maart 2013) kan ik wel zeggen dat ik veel ervaring heb opgedaan met het geven van mindfulness trainingen. In totaal heb ik meer dan 40 trainingen gegeven zowel binnen als buiten de GGZ. In deze trainingen trof ik mensen met stemmingsklachten, angstklachten, burn-out klachten, vermoeidheid, autisme, ADHD, piekerproblemen, werkgerelateerde problemen, omgang met stress en psychologische ontwikkelingsproblemen. Daarnaast namen er mensen deel die zich geestelijk wilden ontwikkelen door middel van meditatie.

De training van aandacht in het hier en nu heeft velen met bovengenoemde klachten geholpen om tot een meer constructieve houding te komen tegenover hun eigen gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen. 

© 2013 - 2021 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel