Chantal Lieferink - de Wit

Chantal Lieferink - de Wit - Kinderfysiotherapeut

Even voorstellen..

Mijn naam is Chantal. In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hoge school Utrecht. Het werken met kinderen heeft mij altijd aangesproken, vandaar dat ik verder ben gaan specialiseren tot  kinderfysiotherapeute. In 2018 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeute.
De ontwikkeling en het motorische functioneren van kinderen vind ik erg interessant. Hiernaast vind ik het een uitdaging om samen met ouders en het kind een behandeling op een creatieve en speelse wijze richting te geven. Ik denk graag in oplossingen en probeer hierbij altijd doelen na te streven.

Specialisaties & interesses:
-Zuigelingen:
Bij baby’s kunnen zich al vroeg problemen voordoen, waarover u zich zorgen kan maken.
Enkele voorbeelden zijn weinig spierspanning of juist teveel spierspanning (overstrekken) wat kan leiden tot onrust, huilen, veel spugen en motorische achterstand.
Ook kunnen baby’s een voorkeurshouding met eventueel gepaard gaande afplatting van de schedel ontwikkelen. In overleg met het consultatiebureau (CJG) behandel ik zuigelingen aan huis. Hierbij wordt de comfortabelste situatie voor ouders en het kind gecreëerd. Ik werk nauw samen met artsen van het consultatiebureau Reeuwijk (CJG)

 

-Motorische ontwikkelingsachterstanden:
De motorische ontwikkeling van het kind is erg mooi en bijzonder.
In de eerste jaren worden er een hoop mijlpalen behaald zoals het omrollen, gaan zitten, kruipen, gaan staan en lopen. In de verdere motorische ontwikkeling gaat uw kind opstapjes nemen, op 1 been staan, springen, hinkelen, fietsen en een bal gooien/vangen.
Bij sommige kinderen gaan deze vaardigheden niet of gaan deze moeilijker dan normaal.
Ik kan onderzoeken waarom er bepaalde vaardigheden moeilijker gaan/niet lukken en gerichte adviezen geven.

 

-Schrijfproblematiek:
Het afstudeeronderzoek van de opleiding kinderfysiotherapie heb ik gericht op het voorbereidend schrijfonderwijs in de kleuterklassen van het reguliere basisonderwijs.
Hierbij heb ik op verschillende basisscholen onderzoek afgenomen en behandeling gegeven gericht op voorbereidend schrijven.
Dit gebied heeft mijn interesse, omdat het schrijven erg belangrijk is voor de cognitieve functies. Ondanks dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de laptop en tablet, blijft schrijven een essentieel onderdeel op school.
Twijfelt uw aan de fijne motoriek van uw kind in de kleuterklas? Enkele voorbeelden zijn moeite met de pengreep, niet netjes binnen de lijnen kleuren, nog geen voorkeurshand, pijn in de vingers en moeite om zijn/haar naam te schrijven.
Ik kan met een test bekijken of uw kind klaar is voor het schrijfonderwijs in groep 3.

Deze test duurt 20 min. en kijkt naar de voorwaarden van het schrijfonderwijs.

In groep 3 kunnen er ook problemen met het schrijven ontstaan.
Enkele voorbeelden zijn pijn of vermoeidheid in de vingers, niet netjes schrijven, niet leesbaar schrijven, geen goede pengreep.
Herkent u deze signalen? Ik kan kijken waar de oorzaak van deze problemen liggen en gerichte adviezen geven. Hierbij kan ik contact opnemen met de leerkracht van school om tot het gewenste resultaat te komen en mogelijk observeren/adviseren in de klas.

 

-Orthopedische problematiek / sport gerelateerde klachten:
Sporten is goed voor kinderen en zorgt voor plezier! Echter kunnen er ook blessures ontstaan tijdens het sporten zoals rug, heup, knie en enkelklachten.
Deze blessures komen bij kinderen ook veel voor in combinatie met de groei.
Dit is erg vervelend en als kinderen er niet vroeg bij zijn kan een blessure lang blijven bestaan. Ik behandeld kinderen met sport gerelateerde klachten.
Er wordt een individueel behandeltraject en hersteladvies opgesteld waarbij de terugkeer naar de sport het doel is. Hierbij wordt er overlegd met trainers/coaches en kan ik ook langskomen bij de sportclub voor observatie en advies.
Hiernaast kunnen er  bij kinderen orthopedische problemen voorkomen zoals tenenlopen, veel vallen (meer dan andere kinderen) en een afwijkend looppatroon. Ik kan de oorzaak bekijken en op een speelse wijze de behandeling richting geven.

 

-Neurologische problematiek / leer-gedragsproblematiek:
In Revalidatiecentrum Rijndam en zorginstelling Reinaerde heb ik gewerkt met kinderen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel.
Hiernaast werk ik momenteel op 2 Speciaal basisonderwijsscholen (SBO) in Gouda waar ik kinderen behandelt met leer en gedragsproblematiek.
Hierbij wordt er nauw samengewerkt binnen een multidisciplinair team wat ik erg belangrijk vind om de optimale zorg te bieden.
 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op met mij.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen voor kinderfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Hierdoor worden er geen kosten in rekening gebracht.
Voor kinderfysiotherapie is geen verwijzing van een huisarts nodig.


Hennekes Fysiotherapie
Reeuwijkse Poort 310d
2811 NV Reeuwijk
T: 0182-554704
E: chantal@hennekes.nl
www.hennekes.nl  

 

© 2013 - 2023 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel