Jort La Brijn

Jort La Brijn - Ergotherapeut
 

Even voorstellen..

Mijn naam is Jort La Brijn. Ik ben december 2018 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als ergotherapeut. Als ergotherapeut heb ik ervaring met de re-integratie van mensen met fysieke klachten en/of psychische problematiek. Deze ervaring heb ik o.a. opgedaan bij revalidatie Friesland en Roads Amsterdam. Mijn doel als ergotherapeut is mensen ondersteunen om stappen te maken in hun dagelijks leven. Doormiddel van het zelfstandig uitvoeren van betekenisvolle activiteiten.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en dat je mensen kunt ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Bij activiteiten die mensen echt iets betekenen. Daarbij is iedereen weer anders en moet je vaak creatief denken om tot oplossingen te komen.

Specialisaties & interesse 

Met de ergotherapie zal ik volwassen, ouderen en mantelzorgers ondersteunen zo zelfstandig mogelijk de dag door te laten komen. De cliënt wordt zodanig op weg geholpen dat hij de meest normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan uitvoeren. Voorop staat een praktische aanpak van die activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn.

Een paar voorbeelden: douchen, opstaan uit een stoel, een boterham smeren, boodschappen doen, koken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, tuinieren, een dagplanning maken en computergebruik.

Als ergotherapeut verricht tevens werkzaamheden in de arbeidsreïntegratie. Ik doe onder meer de volgende werkzaamheden:

  • Geven van voorlichting aan werknemers over fysieke en psychische belasting en belastbaarheid
  • Adviseren over ergonomisch verantwoorde werkplekinrichting
  • Begeleiden van (re)ïntegratietrajecten en Jobcoaching


Bij Hennekes Ergotherapie ga ik mij focussen voor hulpvragen gericht bij barrières in dagelijkse activiteiten en arbeidsvragen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op met mij.


Hennekes Fysiotherapie & Ergotherapie
Reeuwijkse Poort 310d
2811 NV Reeuwijk
T: 0182-554704
E: jort@hennekes.nl 

© 2013 - 2020 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel