Gijsbert Kastelein

Gijsber Kastelein - (Kinder)fysiotherapeut

Even voorstellen..

Mijn naam is Gijsbert Kastelein. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Hoge school Utrecht als algemeen fysiotherapeut. Vervolgens heb ik de Master opleiding Kinderfysiotherapie gevolg aan de Hoge school Utrecht. Hier ben ik in 2012 Afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. De ontwikkeling van jonge kinderen spreekt mij erg aan. Als kinderfysiotherapeut kan je hierin veel betekenen. Samen met ouders en andere disciplines proberen we de ontwikkeling zo goed mogelijk te stimuleren. Sinds 6 jaar werk ik op verschillende lokaties in Gouda op het speciaal onderwijs als kinderfysiotherapeut.


Specialisaties & interesse
Zuigelingen:
Een veel voorkomend probleem bij zuigelingen is een voorkeurshouding. Het gevaar van een voorkeurshouding is dat er een afplatting kan ontstaan. Wanneer er niets aan de voorkeurshouding wordt gedaan, kan deze afplatting blijvend zijn. Ik heb in 2010 en 2011 verschillende cursussen gedaan om de ernst van de afplatting te kunnen meten met een Plagiocephalie Meting (PCM). Door deze meting kan de af of toename van de afplatting goed in kaart gebracht worden.  

Naast de motorische problemen, orthopedische – en neurologische problematiek die ik veel behandel ben ik ook SI- therapeut. SI staat voor sensorische Intergratie therapie.
 
Wat is Sensorische Intergratietherapie?

Prikkelverwerking - Ieder persoon heeft 7 verschillende zintuigen: ogen, oren, neus, mond, spieren/ gewrichten, huid en evenwichtsorgaan. Bij kinderen met een verstoring in de sensorische prikkelverwerking kan dit problemen geven. Kinderen kunnen onder- of overgevoelig zijn voor de prikkels uit de verschillende zintuigen. Doordat de zintuigen onvoldoende samenwerken kan dit invloed hebben op gedrag van het kind, motorische ontwikkeling en leren op school. Dit kan soms ook ongewenst gedrag veroorzaken. Met een vragenlijst en onderzoeken kan ik goed in kaart brengen of er problemen zijn op de prikkelverwerking. Met kinderfysiotherapie kan ik dit verbeteren.
 
Volwassenen

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik ook veel volwassenen met lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen gerelateerd zijn aan werk of sport. Ook doen wij veel revalidatie trajecten te denken aan nieuwe heupen of knieën of chronische rugklachten. Wanneer er een verwijzing aanwezig is, mogen wij aan huis behandelen als dit noodzakelijk is.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op met mij.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen voor kinderfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Hierdoor worden er geen kosten in rekening gebracht.
Voor kinderfysiotherapie is geen verwijzing van een huisarts nodig. De vergoeding bij volwassenen is afhankelijk van het aanvullend pakket.


Hennekes Fysiotherapie
Reeuwijkse Poort 310d
2811 NV Reeuwijk
T: 0182-554704
E: g.kastelein@hennekes.nl
 

 

© 2013 - 2024 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel