Peter Hennekes

Peter Hennekes - (Bedrijfs)fysiotherapeut

Even voorstellen..

Hennekes Fysiotherapie
Ik ben afgestudeerd in 1986 als algemeen fysiotherapeut. Na vervolgstudie aan de VU -Bewegingswetenschappen ben ik mij gaan specialiseren in Arbeidsfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie en ergonomie. 
In 1992 heb ik een master Bedrijfsfysiotherapie afgerond. Sinds 1989 ben ik als zelfstandig vrijgevestigd fysiotherapeut werkzaam binnen onze praktijk, Hennekes Fysiotherapie. Ik ben gespecialiseerd in complexe zit- en rugklachten en werkgerelateerde klachten.

Hennekes Preventie en Reïntegratie
Vanuit mijn interesses in Arbeid en gezondheid, werkgerelateerde fysiekklachten, ergonomie en preventie ben ik sinds 1990 met ons adviesbureau Hennekes Preventie en Reïntegratie actief op het gebied van eerder genoemde interessegebieden. Ik heb mij altijd vooral gericht op het praktisch oplossen van situaties en vooral kijken wat er wel kan. Als oplossingen, aanpassingen, hulpmiddelen of producten er niet zijn dan maken we ze. Dit heeft mij geleidelijk gebracht naar mijn expertisegebied, maatwerk zitvoorzieningen.

Hennekes Special Seating
Sinds 2011 maakt ons team volledig in eigenbeheer individueel maatwerk zitvoorzieningen voor cliënten met complexe fysiek beperkingen of medische indicaties. In onze reïntegratie werkzaamheden liepen wij vaak op tegen beperkingen van onze leveranciers van bureau- en werkstoelen, waardoor het gewenste resultaat niet bereikt kon worden. Dit heeft ons doen besluiten om deze voorzieningen zelf te ontwikkelen en te produceren. Onze bureau- en werkstoelen worden landelijk ingezet voor cliënten door collega's, arbeidskundigen, bedrijfsartsen, verzekeraars, het UWV, overheden en vele werkgevers.

Golf-Fysiotherapie
Als fanatiek golfer met een bewegingswetenschappelijke achtergrond. Ben ik zeer geïnteresseerd in de relatie tussen fysiek aspecten van de patiënt/cliënt en de golf-swing.

Golf-fysiotherapie biedt veel mogelijkheden. Het voorkomen van (secundaire) klachten door de fysieke beperkingen op te lossen. 

De swing samen met de Pro aanpassen aan de structurele fysieke beperkingen. 
Trainingsprogramma's om meer mobiliteit en spierkracht te ontwikkelen, waar door jouw swing kan verbeteren. 
Leren golfen met een aanwezige beperking als onderdeel van reactivering of revalidatie.
Onze aanpak zal betekenen dat we zullen werken vanuit een intake, onderzoek op de praktijk gecombineerd met swing analyses op de driving-range, baansessies en sessies samen met jouw PRO. We houden je op de hoogte.

Om een en ander goed te onderbouwen heb ik bij Wim van Lier van GPA Nederland de opleidingen GPA1 en GPA2 gevolgd. Kijk voor meer informatie op de website van www.golf-physio.nl

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op met mij..


Hennekes Fysiotherapie
Reeuwijkse Poort 310d
2811 NV Reeuwijk
T: 0182-554704
E: g.kastelein@hennekes.nl

© 2013 - 2024 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel