Ouderen EDOMAH

EDOMAH is er voor de ergotherapiepraktijk, de ouderen met dementie en diens mantelzorger. Door onze aanpak stellen we de persoon met dementie en de mantelzorger centraal. De leefwereld van de oudere met dementie en de ervaringsdeskundigheid van diens naaste zijn ons uitgangspunt. We denken hierbij in mogelijkheden en niet in beperkingen.
Het EDOMAH programma is een bewezen effectieve ergotherapierichtlijn voor diagnostiek en behandeling van oudere cliënten met dementie. Uniek aan dit programma is dat zowel de behoeften van de oudere met dementie als die van de mantelzorger centraal staan. De oudere met dementie, de mantelzorger en de ergotherapeut gaan een samenwerkingsverband aan met als doel de oudere met dementie zolang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Regie, plezier en voldoening van de oudere met dementie bij zijn activiteiten staan voorop. Voor meer informatie: https://www.edomah.nl

EDOMAH ergotherapeut - Vergroot (zelf)zorg vaardigheden thuis - Dé  Dementie-winkel.nl

Waarom en voor wie
Dementie veroorzaakt problemen in het geheugen, gedrag, verlies van initiatief, verlies van onafhankelijk functioneren in dagelijkse activiteiten en deelname aan sociale activiteiten. Deze problemen zorgen voor vermindering van kwaliteit van leven.
EDOMAH geschoolde ergotherapeuten kunnen helpen bij deze moeilijkheden in het dagelijks leven. Hieruit blijkt dat er nog heel veel mogelijk is om de vaardigheden van de cliënt en die van de mantelzorger bij het uitvoeren van dagelijkse, betekenisvolle en (zelf)zorg activiteiten te vergroten en de onderlinge relatie te verbeteren. Hierdoor kunnen mensen met dementie langer prettig thuis blijven wonen en de mantelzorger minder zal belasten.

De EDOMAH ergotherapierichtlijn
De gespecialiseerde, evidence based EDOMAH ergotherapierichtlijn voor diagnostiek en behandeling van mensen met dementie is ontwikkeld op de afdeling ergotherapie van het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. EDOMAH leidt ergotherapeuten volgens deze richtlijn op. Wanneer iemand EDOMAH geschoold is, dan weet u dus zeker dat deze ergotherapeut gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met dementie.
EDOMAH geschoolde ergotherapeut ondersteunt bij vergroten vaardigheden
Een EDOMAH geschoolde ergotherapeut ondersteunt iemand met een beginnende of matige dementie en hun mantelzorger(s) thuis bij het vergroten van de vaardigheden in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Het doel is de persoon met dementie zo lang mogelijk instaat te stellen om zelfzorg- en betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Regie, plezier en voldoening bij het uitvoeren ervan staan voorop.
Bij de dagelijkse activiteiten kan o.a. gedacht worden aan het wassen en aankleden, een jas aantrekken, koken, schoonmaken, boodschappen doen, geld pinnen, knutselen en computeren en het verplaatsen binnen- en buitenshuis. Wanneer bij deze activiteiten moeilijkheden worden ervaren als gevolg van dementie kan een ergotherapeut samen met u zoeken naar oplossingen zodat de activiteit weer zo optimaal mogelijk uitgevoerd kan worden. Dit wordt bereikt door de mogelijkheden van de cliënt te benutten en te vergroten, dan wel door de omgeving aan te passen en/of te gebruiken. De ergotherapeut geeft toegespitste informatie over het ziektebeeld en de gevolgen ervan. Hij/zij zoekt samen met de mantelzorger naar alternatieven, oplossingen en balans.

© 2013 - 2023 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel