Golffysiotherapie


Als fanatiek golfer met een bewegingswetenschappelijke achtergrond. Ben ik zeer geïnteresseerd in de relatie tussen fysiek aspecten van de patiënt/cliënt en de golf-swing. Ik kom op de baan veel golfers tegen die, of klachten hebben ontwikkeld door het golfen, of door reeds bestaande klachten beperkt zijn in hun golfontwikkeling en risico lopen op secundaire klachten.

Gezondheidsbevordering
Golfen is heel gezond. 2-3x per week een baantje lopen en/of trainen heeft een zeer positief effect op de algemene gezondheid en vitaliteit. Echter de krachten die ontstaan tijdens de swing zijn groot. Daardoor kunnen bij beperkingen of verminderde kracht van bepaalde delen van het lichaam andere onderdelen snel overbelast raken. Een goede begeleiding en samenwerking van de GolfPro en de Golffysiotherapeut zijn van groot belang voor gezond en probleemloos golfen.

Behandeling en preventie van golf gerelateerde blessures.
Golf-fysiotherapie biedt veel mogelijkheden. We kunnen (secundaire) klachten voorkomen door, fysieke beperkingen op te lossen, jouw conditie en belastbaarheid te vergroten en door een gerichte training. We kunnen de belasting verlagen door mogelijke aanpassingen in jouw swing te onderzoeken en samen met jouw Pro verder uit te werken. Bij bestaande klachten kunnen we een behandelplan maken en zorgen voor de juiste totaalaanpak.

Heb je vragen of wil je een kosteloos intake gesprek om te kijken of we wat voor je kunnen betekenen.
Boek dan een kosteloos Golffysio Intakegesprek.
 

Onderzoek en Screening voor Preventie
Als je in het dagelijks leven al bekend bent met klachten aan het bewegingsapparaat (rug-, heup-, schouder- of armklachten) is het zinvol om voor aanvang van het seizoen, de start van een golfcursus of training je eerst te laten screenen op jouw golffitheid, mogelijke blessurerisico's en beperkingen t.a.v. de swing. Veel problemen en frustraties kunnen hierdoor voorkomen worden.

Onderzoek en Screening bij Klachten
Als je tijdens het golfen last van (pijn)klachten aan gewrichten en/of spieren dan is het goed om hier snel naar te laten kijken. Iedereen kan zich wat verdraaid, vertilt of overbelast hebben door een te enthousiaste swing, een slag in de grond of een te harde ondergrond in de bunker. De regel is echter deze klachten binnen 2 weken verdwenen zijn. Met een beetje rust en ontspannen bewegen moet het lichaam dit kunnen herstellen. Zijn er na 2 weken nog steeds klachten of verergeren de klachten. Neem dan direct contact op voor een onderzoek en screening door de Golffysiotherapeut.

Middels een Golfscreening, een Fitheidstest en een Swinganalyse proberen we duidelijkheid te krijgen waar het probleem ontstaat en zoeken we naar een gerichte aanpak. We voorkomen wellicht ernstiger klachten waardoor jij lekker kunt blijven golfen. Binnen de praktijk zijn wij ook gespecialiseerd in arbeids gerelateerd klachten. Vaak zien we een relatie met andere problematiek. Wij zijn gewend om breed te kijken naar alle aspecten van bewegen en belastbaarheid.

Direct contact via WhatsApp voor een (preventief) onderzoek of screening?
Of bel 0182-581837 of 06-53991950

Medisch Trainingsprogramma
Bij veel golf gerelateerde klachten is het van belang om de belastbaarheid te vergroten. Door een gericht golf-functioneel oefenprogramma kan gewerkt worden aan d conditie, kracht en coördinatie. Het trainingsprogramma wordt samen met jou ontwikkeld om jouw doelstellingen te bereiken.

Revalidatie
Na een ziekte of trauma met een revalidatietraject komt het moment waarop men het dagelijkse leven (ADL, Arbeid, Studie en Sport) weer gaat invullen. Na ineen intensief herstelprogramma moet ook het bewegen weer geïntegreerd worden om de opgebouwde belastbaarheid in stand te houden en te werken aan de algemene gezondheid en vitaliteit. Oude Hobby's en Sporten zijn niet altijd meer mogelijk of alleen nog op een niveau dat er geen voldoening meer uit gehaald wordt. Golfen is een perfect alternatief om in deze situatie een nieuwe uitdaging te bieden waarbij rekening gehouden kan worden met de (on)mogeljkheden van de sporter.
Daarnaast is de sport al jaren toegankelijk voor sporters met een structurele beperking. De NGF heeft een speciaal programma voor deze doelgroep ontwikkeld.

Voor de specialisatie tot Golffysiotherapeut heb ik de opleidingen GPA1 en GPA2 gevolgd.
Kijk voor meer informatie op de website van www.golf-physio.nl De opleiding is erkend door PGA Holland. 

Onze praktijk in Reeuwijk en ligt centraal in het Groene Hart in de directe omgeving van:

  • Golbaan Bentwoud Benthuizen
  • Golfbaan Hitland Cappelle a/d IJssel 
  • Golfbaan Burggolf Zoetermeer
  • Golfclub Cappelle a/d IJssel
  • Golfclub Zeegersloot Alphen a/d Rijn
  • Golfbaan Crimpenerhout Rotterdam
  • Golfbaan de Hooge Rotterdamsche Kralingen
  • Golf- en Country Club Liemeer
  • Golfclub Kralingen Rotterdam

 

© 2013 - 2024 Hennekes HealthCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel